PRATİK KREM KARAMEL | Mutfak Ve Tatlar

PRATİK KREM KARAMEL

KREM KARAMEL Bildiğiniz gibi orijinal Krem Karamel benmari usulü fırında pişer. Fakat bu tarif bana göre daha hafif ve lezzetli ...






KREM KARAMEL
Bildiğiniz gibi orijinal Krem Karamel benmari usulü fırında pişer. Fakat bu tarif bana göre daha hafif ve lezzetli oluyor.Benim en sevdiğim sütlü tatlıdır. Yemek davetlerimde eğer sütlü bir tatlı yapacaksam bu kesinlikle Krem Karamel olur :)
Facebook sayfam olan  MUTFAĞIMDAKİ TATLAR 'ı ilk  açtığımda çok uzun bir süre Krem Karamel sayfamın profil resmi olmuştu :)


MALZEMELER:
1 lt süt
4 yumurta sarısı ( Büyükse 3 yumurta)
1 su bardağı toz şeker
2 Türk kahvesi fincanı nişasta
1 paket vanilya
KARAMEL İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN:
İri çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
Krem malzemelerini bir tencereye alalım.Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim.Bir yandan da karameli yapmak için küçük bir tencerede tercihen teflon tavada  şekerimizi kısık  ateşte ara ara karıştırarak, şeker eriyip hafif kırmızı rengi alana dek eritelim. ( Hem muhallebi hem de karameli aynı anda ateşe koyalım.)
Eğer cam kap kullanacaksak kesinlikle kabın KURU olması gerekiyor.Yoksa karamelimizi döker dökmez cam çatlar.Bu ölçüde, bir çoğumuzun evinde bulunan çizgili cam kaselerden 7 adet çıkıyor.
Kaplarımızın dibine SICAK SICAK  1 ' er yemek kaşığı  karamelimizi, üzerine de muhallebimizi döküyoruz. Ilndıktan sonra  her kasenin üzerini muhallebinin kurumaması için streç film ile örtelim ve buzdolabının normal rafında  en az 3-5 saat bekletelim. Bir gece buzdolabında bekletilirse sonuç çok daha başarılı oluyor.
Eğer çelik krem karamel kapları kullanılacaksa servisten önce kabın altına sıcak bir bez koyup 2-3 dakika bekletelim, karmeli daha iyi kendini kaptan bırakacaktır..
Krem karamelimizi ters çevirip, servis  tabağına alalım.Krem karamelimizin üzerine ve eteklerine dövülmüş fındıkla dekor yapalım.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yumurta 6523694500577247791

Yorum Gönder

  1. Guzel goriniyor ama krem karamil.icin krema gerek etmiyor mi ?

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item