Son Tarifler

Menu

KOLAY İÇLİ KÖFTE





KOLAY İÇLİ KÖFTE (AZ MALZEME İLE)
Sevgili AYNUK BAYIK Tarifini bizlerle  paylaşmışlardır, Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
"İçli köftenin yoğrulması çok zordur.İnsanı çok oyalar.Geçen gün Asiye adlı komşumdan bu yöntemi duydum.Diğerinden hiç bir farkı yok.Yoğrulması falan çok kolay.Bende içli köfteden gözleri korkanlar için tavsiye ederim." Diğer içli köfte tariflerimi görmek için;  ve  tıklayabilirsiniz



KÖFTE MALZEMESİ (15 adet çıkıyor)
1,5 su bardağı ince bulgur(simit)
1çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 su bardağından 1 kaşık eksik un
İÇ MALZEMESİ
300 gr .kadar kıyma
3-4 adet kuru soğan
yağ
kırmızıbiber
karabiber
tuz
YAPILIŞI
Kıymamızı biraz yağda kavururuz. Daha sonra içine minik doğradığımız soğanları atıp onlarda pembeleşince içine az kırmızıbiber,az karabiber,kaşığın ucu ile de salça ekleyip karıştırarak ocağımızı kaparız.Kıymamız soğuyup donunca kullanırız.

Köftesine gelince;ince bulgurumuzu yaklaşık 1 bardak kadar soğuk su ile kısır yapar gibi ıslarız.İnce bulgurumuz ıslanınca leğenimize irmiği,salçayı,karabiberi, kırmızıbiberi biraz tuzu alır azar azar da su alarak yaklaşık 10 dakika yoğururuz.Köfte iyice özleşince elimize bir parça alır yuvarlarız eğer dağılmıyorsa hazır denebilir..O zaman ununu da bir çimdik tuz ile ekler daha sonra biraz daha su koyarak yoğururuz..Yoğrulan köftemizi ceviz kadar parçalar alarak önce elimizle içini biraz açarız.Daha sonra tek parmağımızla çevirerek arada da elimizi ıslatarak köftemizi oyar içine kıymadan koyup kaparız..Eğer köftenizin bazı yerleri açılıp çatladıysa köfteyi zedelemeden elimizi az ıslatarak yapıştırabiliriz.Hazır olan köftelerimizi o akşam yiyeceksek yağda bir güzel kızartırız.
Eğer daha sonra yiyeceksek buzluğa bir saklama kabına aralarına temiz poşet koyarak dizer kaldırırız..İstediğimiz zaman kızartmadan 10 dakika önce çıkarır kızartabiliriz..Köfte dağılır diye sakın korkmayın.Maşallah taş gibi oluyor..Afiyet olsun..

Paylaş :

6 yorum to '' KOLAY İÇLİ KÖFTE "

ADD COMMENT
  1. Aynuk hanımın ellerine sağlık.. görüntü süper.. iştah açıcı..

    YanıtlaSil
  2. soguk su yazılmıs ama bır yanlıslık yoktur ınsallah ellrınıze saglık

    YanıtlaSil
  3. Aynur hanım tarifi böyle göndermişler, sanıyorum, bulgurlar çok şişmesin diye soğuk su kullanmışlar.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ne sicak ve icten bir uslubunuz var. Domates corbasi ararken rastladigima cok sevindim. Burada Amerika'da Araplar bol soguk suyla islatiyorlar bulguru sonra da fazla suyunu suzuyorlar. Gerci onlar elde yogurmak yerine kiyma makinesinden geciriyorlar. Bu sekilde yogurma islemi bittiginde de kiyma makinesinin ucuna bir tur duy (kubbe attachment) takilarak harci boru halinde cikarip dolduruyorlar. Kolay gorunmekle birlikte hem suyun suzulerek bulgurdaki besleyici kisimlarin atilmasi hem de mutfakta bir elektrikli aletin daha yer kaplamasi fikrine sicak bakmadigimdan makinede icli kofteyi pas gectim coktan. Hem icli kofteyi ozluyoruz hem ha diyince gidip de yiyecek bir restoran veya es-dost evi de yok. Ustelik 21 aylik ikizler ve son derece yogun bir isim oldugundan elde icli kofte tarifleri arasindan kolay ve leziz olanlari tercihim. Bu tarifi eklediginiz icin tesekkur ederim. Ilk firsatta deneyecegim.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim :)Bazı arkadaşlarım da içli köftenin hamurunu makinada çekiyorlar.Evimizde fazla miktarlarlarda yapmadığımızdan hamuru yoğurmanın zor olmadığını düşünüyorum. Size sitemdeki 2 içli köftenin tarifinide incelemenizi öneririm. Amerika' ya sevgiler...

    YanıtlaSil

  • Smiley eklemek için Ikon göster
  • Kod eklemek için Kullan : [pre]code here[/pre]
  • Resim eklemek için [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • Youtube video eklemek için direkt kodu yapıştırın. http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM