ZEYTİN EZMELİ AÇMA

ZEYTİN EZMELİ AÇMA Pastanelerdeki Açma lezzetini aratmayacak bir tariftir...



ZEYTİN EZMELİ AÇMA
Pastanelerdeki Açma lezzetini aratmayacak bir tariftir...
·         MALZEMELER:
·          2 su bardağı ılık süt
·          1 su bardağı ılık su
·          1 su bardağı sıvı yağ
·          1 çay bardağı toz şeker
·          1 tatlı kaşığı tuz
·          1 paket yaş maya
·          yeterince un
·          ÜZERİ İÇİN:
·          2 adet yumurta sarısı
·          1 yemek kaşığı sıvı yağ
·          çörek otu- susam
·          İÇİ İÇİN:
·         1 küçük kavanoz zeytin ezmesi
·         ARASI İÇİN:
·         125 gr tereyağı veya margarin
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ  ve  mayayı alalım.
·         maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Azar azar unu ilave edelim.
·         Tuz ve şekeri unun üzerine serpelim.
·         Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
·         Hamurumuzun üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.
·         Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, tezgah üzerinde elimizle açalım.
·         İçine yeteri kadar yağ sürelim ve tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
·         Üzerine yeteri kadar zeytin ezmesi sürelim.
·         Hamuru rulo şeklinde sarıp, biraz çekerek inceltelim.
·         Her iki ucundan tutarak ters yönlerde büküp uçlarını birleştirelim.
·         Yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim.
·         Üzerlerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarılarını bolca sürelim ve çörek otu- susam serpelim.
·         Bir süre daha tepside mayalandırdıktan sonra 190 derecede üzerleri kızarana değin pişirelim.
·         Fırından çıktıktan sonra üzerlerine hemen nemli bir bez örterek yumuşaması için bekletelim.

·          AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zeytin zeytin ezmesi 1801122665829648260

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item