YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ (Adıyaman)






YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ (Adıyaman)
MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
YOĞURDU İÇİN:
yarım kilo yoğurt
3 - 4 diş sarımsak
tuz
SOSU İÇİN
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
pulbiber, nane tuz
YAPILIŞI:
Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Bulgur yumuşayınca , unu ekleyip iyice yoğurun.( arzu ederseniz bu aşamada soğan rendesi ve 1-2 diş ezilmiş sarmısak ekleyebilirsiniz) Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak küçük köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın.Yağı tavada eritip pulbiber ve naneyi ekleyin, kızarınca ateşten aln. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra sosu üzerine dökün. AFİYET OLSUN
NOT:Arzu ederseniz, köfteyi yoğururken 1 adet rende soğan, 1-2 diş sarmısak kullanabilirsiniz.
 —

-->

DAHA FAZLA LEZZET

YÖRESELLER 959797050860533168

Yorum Gönder

  1. yemek tamam çok güzel. ellerinize sağlık. Ama tabağına bayıldım:))

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item