BALIK ÇORBASI | Mutfak Ve Tatlar

BALIK ÇORBASI

BALIK ÇORBASI Balık sevmeyenler dahi bu çorbaya bayılacaklardır.. MALZEMELER: Yarım kilo balık ( Mezgit- Çinekop- Somon- Somon başı)...




BALIK ÇORBASI
Balık sevmeyenler dahi bu çorbaya bayılacaklardır..
MALZEMELER:
Yarım kilo balık ( Mezgit- Çinekop- Somon- Somon başı)
1 adet kuru soğan
adet patates
2 adet havuç
10 adet mantar
2-3 dal kereviz sapı
1 kök kereviz
1 adet kırmızı biber
2-3 diş sarmısak
tuz- karabiber
MEYANESİ İÇİN:
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
YAPILIŞI:
Balıkları yıkayalım ve dörde bölünmüş soğanla haşlayalım. Suyunu bir tencereye süzelim. Balıkları ayıklayalım ve bir kaba koyalım. Tüm sebzeleri ince kıyım doğrayalım ve balık suyunda haşlayalım. İnce kıyım maydanozu, baharatları ve balığı ekleyelim. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavuralım. SOĞUK SUYLA inceltelim ve çorbamıza ekleyelim. Kıvam alıncaya kadar pişirelim.AFİYET OLSUN
NOT.Normalde balık çorbası sevmam ama eşim çok sever.Ama bu tarif gerçekten güzel oldu.Sebze ağırlıklı olduğu için öyle ağır bir balık kokusu duyulmuyor.
NOT: Balığı soğanla birlikte haşlarken 1- 2 adet defne yaprağı atabilirsiniz.
-->

DAHA FAZLA LEZZET

meyane 412431154666354779

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item